Laatst las ik een stukje over “bamping”. Eerst dacht ik dat het een spelfout was, maar het blijkt een echt woord te zijn. Of eigenlijk een samenstelling van twee woorden: Basic en Camping. Blijkt dus ineens dat wij aan “bamping” doen tijdens de offroad reizen die we organiseren.
"Bamping": niet een heel sexy woord, wel een hele avontuurlijke manier van overnachten.
Kamperen zonder voorzieningen, zonder omheiningen en zonder een schreeuwerig animatieteam. Gewoon een rustgevend plekje midden in de natuur met een mooi uitzicht en een compact gezelschap van gelijkgestemde avonturiers. Wedden dat je borreltje fantastisch smaakt uitkijkend over een prachtig meer, een groene vallei of glooiende heuvels?
Wildkamperen: bijzonder overnachten zonder lichtvervuiling
Het liefst zoeken we plekken op waar zó weinig lichtvervuiling is, dat je ’s avonds de Melkweg in al haar schoonheid kunt bewonderen. En ja, het kan zijn dat hier je mobiele ontvangst wat hapert en je dus echt even verplicht moet genieten van het moment in plaats van je feed opfrissen met wonderschone plaatjes.

In karavaan trotseren we bergpaadjes met de terreinwagens. We volgen tracks door bossen en over velden om uiteindelijk aan te komen op de plek waar we ons kamp op zetten, weg van de bewoonde wereld.
Zelf kampvuur maken
Terwijl iedereen een plekje zoekt voor zijn of haar tent, kunnen de liefhebbers op zoek naar brandhout, wilde kruiden, eetbare paddenstoelen, bessen en bramen om zo een stukje van de wildernis naar je campingbord te brengen.
Er is alle ruimte voor een mooi kampvuur; wat gaat er nou boven zelf hout sprokkelen en je eigen kampvuur stoken? Smullen van een heerlijke camping maaltijd bereid boven het open vuur, lekker genieten van de rust en de warmte van de vlammen en vervolgens bijzonder overnachten midden in de natuur; beter dan dit wordt het niet.
Maar wacht even…geen sanitair?
Even terug naar die “B” van “Bamping”.

Bewapend met een schep en een wc-rol onder je arm op zoek naar een rustig plekje in de bush. Geen rijen voor het toiletblok of een stinkende voorganger die een warme wc-bril voor je achter laat. Pure luxe als je het mij vraagt.
Douchen in een fris beekje of, voor de luxepaarden, in een verbazingwekkend slim gemaakt douche tentje dat we altijd bij ons hebben. Het houdt de wind tegen en is groot genoeg om je comfortabel in op te frissen.
De begeleidersauto heeft een douchekop en zelfs een warmteregelaar. Het “dakraampje” van de douchetent biedt mogelijkheid om je schone outfit alvast klaar te hangen.
Hoezo back-to-basic?
Voor ons staat die letter “B” voor Belevenis en dat is nou precies waar het ons om draait.
Comments